We’re back! 15 t/m 22 maart 2019

We zijn terug in Australië, onze reis Down Under gaat weer verder. De periode vanaf de landing in Nederland op 5 januari tot ons vertrek op 15 maart is werkelijk omgevlogen. Het was een hectische, maar erg leuke periode. In de vroege ochtend van 5 januari stonden Valerie en Johan ons al op te wachten op Schiphol. Effe bijkletsen bij La Place onder het genot van een koffie en broodje. Leuk om ze weer te zien. Daarna de huurauto ophalen en op weg naar Huizen voor een paar nachten bij Wessel en Hennie, de broer en schoonzus van Gerda. Na 50 uur reizen ging ons hoofd eindelijk op het kussen. Aaahhh, wat lekker! De andere dag naar Amerongen voor de begrafenis van Oma Loes.  Het geheel was mooi verzorgd door haar dochters, gelukkig kon iedereen op tijd bij de uitvaart aanwezig zijn. In de afgelopen maanden konden wij, als daklozen, overal een welkom tijdelijk onderkomen vinden. Een paar weken in het huis van oma Loes. Een mooie combinatie van het hebben van een vaste eigen stek en meehelpen om het huis leeg te ruimen. Een paar weken in Maastricht in het huis van Jola en Teejoo, de zus en zwager van Marcel. Maar ook Alain en Anna en Valerie en Johan hadden voor ons een gespreid bed klaar staan. Heel erg fijn dat we van al die gastvrijheid gebruik mochten maken. Ondertussen was het puzzelen in de agenda om alle afspraken met vrienden en kennissen in te passen. Een paar dagen oppassen op de kleinkinderen Charlotte en Toby maakten onze tussenstop kompleet.

Helaas was het pand waar onze spullen stonden opgeslagen verkocht (bedankt René :-)) Na lang zoeken bood zich de oplossing aan. Wel moesten alle spullen uit de opslag naar het andere adres. Woensdag 13 maart was de dag. Samen gingen we de verhuizing aan goed geholpen door Alain. Na een uurtje of zes stond alles klaar om opgehaald te worden.

30538ccc-b9c1-47c4-bebb-f881888234878c7c3283-091d-4404-8007-64e865b5155e

De dag erna even bijkomen om uiteindelijk de dag en onze tussenstop af te sluiten met een gezellig afscheidsetentje met de kids. 15 maart om 09.30 waren we op Schiphol voor onze terugreis naar Sydney. Valerie en Alain zwaaiden ons uit. De reis verliep erg vlot (21 uur vliegen excl. tussenstop in China). Helaas kwam Marcel ziek het vliegtuig uit. Zeker een verkeerde garnaal aan boord van China Southern Airlines. Direct uit het vliegveld op de trein naar Casula, een buitenwijk van Sydney. Het voelde weer heel vertrouwd. De OV kaart door het apparaat en daar gingen we op weg naar het Ibis hotel voor drie nachten. Uit de trein stappend was het flink aan het regenen. Dat hadden we nog niet vaak meegemaakt. Een Uber bracht ons het laatste stukje naar het hotel. De andere ochtend haalde Clint, de man van Bridget ons op om bij hun thuis onze auto op te halen. Die hadden we daar achter mogen laten ivm de begrafenis. Het was ook het huis van de hond Halo, de American Staffordshire. Wat een aardige mensen zijn dat toch. De hond piepte ons al tegemoet. Die was ons duidelijk ook nog niet vergeten. Onder een kopje koffie even lekker bijkletsen en tijdens het gesprek deden er zich al weer twee mogelijkheden voor om op een huis te passen. Het paste helaas niet in ons schema, maar wel heel aardig dat ze ons vroegen. Na een uurtje gingen we weer op weg, uitgezwaaid door de familie. De eerste tijd deden we het rustig aan om Marcel weer helemaal beter te laten worden. Na twee dagen trokken we er gelukkig al weer ook uit. Een bezoek aan de stad en ons eerste biertje op een terras van een Ierse Pub. De dag ervoor was St. Patricksday, een Ierse nationale feestdag die ook hier heel uitbundig gevierd wordt.

IMG_6507

We reden ook naar Manly, een dure buitenwijk van Sydney, waar ons volgende oppasadres is. Net voor we uit Nederland vertrokken kregen we via Bridget het verzoek of we een week op een huis van haar vriendin wilden passen. Dat kwam ons goed uit omdat we nog heel wat te zien hadden in Sydney, speciaal Manly. Als je dan in de buurt kunt verblijven (Allambie Heights) in een mooi huis, met ook nog een zwembad, dan laat je die kans niet lopen toch?

IMG_3960

Woensdagavond in het donker belden we aan en werden hartelijk ontvangen. Het logeerbed was al opgemaakt, de 9 maand oude Staffordshire bulterriër, liep kwispelend rond. Ohh… dat wordt een makkie. Na de nodige uitleg en kennismaking gingen wij te bed. De volgende ochtend voor zessen vertrok de familie… De hond was ook vroeg wakker en vroeg al om binnen te mogen. Toen zagen we zelf ook pas goed waar we terecht gekomen waren. Prima stek voor een week!

IMG_8035

Deze buurt kenmerkt zich door allemaal vrijstaande huizen die voor belachelijke prijzen worden verkocht. Vanaf 1 miljoen dollar is redelijk normaal, zeg maar aan de goedkope kant. Ook de shopping mall’s zijn hier van een veel hoger niveau dan waar we eerst in Sydney verbleven. Een eenvoudige salade ziet er hier uit als een schilderijtje…

img_1875.jpg

Kortom… het is weer afzien hier. Binnenkort gaan we met de boot naar Sydney centrum, tot die tijd nog even relaxen…..

 

3 gedachten over “We’re back! 15 t/m 22 maart 2019

  1. Het was leuk dat jullie er weer even waren.
    Geen vaste woon en verblijf plaats, dus hup verjuis de borl nog maar een paar keer.
    Goede reis verder.

    Janet en René

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s