28 mei t/m 6 juni

Onze laatste drie dagen in Australië verbleven we wederom in een huis om op twee katten te passen. Dat had een tweeling kunnen zijn, zo leken ze op elkaar. Voor ons weer een mooie gelegenheid om alle zaken op orde te krijgen voor vertrek uit Australië. Kleding wassen, nog wat rondlopen en nieuwe dingen ontdekken in Fremantle, waar een waanzinnig grote jachthaven ligt.

IMG_7026

Ook een bezoekje aan ’n grote food/lifestyle market waar Marcel in november een paar hele leuke schoenen had gekocht die gemaakt waren van canvas en rubber. Canvas van de dekzeilen van de road trains die we veelvuldig op onze tocht tegen waren gekomen en de zolen van het rubber van dezelfde road trains. Helaas was de kwaliteit niet zo stevig als die van de roadtrains. Er vielen gaten in de zolen en scheuren in het canvas. De verkoper stond gelukkig ook weer op de markt en bood meteen aan om ze te ruilen voor een ander, steviger uitgevoerd paar. Goede service! Even passen, blije gezichten. Dat was mooi opgelost.

IMG_7017

We hadden de laatste dagen ook alle tijd om rustig na te denken over de volgende bestemming, want daar waren we nog niet uit. Een aantal van onze volgers wilde ons naar New Zealand sturen, maar daar is het nu winter. Dat was dus geen optie, winterkleding zit niet in onze tassen. Terug naar Nederland ook niet. Terug naar ons geliefde Bali? Mmm… toch liever iets anders. Azië? Vietnam en dergelijke… te veel backpackers. Marcel was nog nooit in Griekenland geweest en dus werd besloten een kort bezoek te brengen aan Athene en daarna 14 dagen vakantie op het Griekse eiland Zakynthos. Zoals je hieronder ziet zal het wel weer afzien worden…

shutterstock_152076488FEATURED

Tickets geboekt, hotel besproken, tassen ingepakt, klaar weer voor vertrek. 3 juni om 22.50 vertrokken we uit Perth voor een reis naar Athene. Goodbye Australia!!  Na 19 uur incl 3 uur tussenstop in Doha landden we op 4 juni om 13.00 uur in Athene. Met de trein gingen we naar het hotel, vlakbij het centraal station. Leuk hotel, douchen, omkleden en door naar de Akropolis. Nog niet gaan slapen anders krijg je last van het tijdsverschil. Maar natuurlijk eerst een biertje op een van die gezelilge terrasjes. Happy hour, 2 voor 1, Tsja dat moet dan maar…. Ze smaakten heerlijk. Athene is een chaotische stad, veel taxi’s, oude huizen, veel afbraak, de sfeer is echt Zuid-Europees.

IMG_7105

Nou hebben ze al 14 miljard van ons gekregen, doe er wat mee zou ik zeggen. Ze zullen het vast aan goede zaken hebben besteed 🙂 Na het verplichte tweede biertje nog tijd genoeg om de Akropolis te bezoeken. Waar de klemtoon ligt in ‘Akropolis’ verschillen we van mening, maar de weg ernaar toe was wel dezelfde. Blijft altijd weer moeilijk te beseffen dat duizenden jaren geleden mensen hier ook hebben gelopen. Wat een kolossale bouwwerken. Alles kwam weer terug, Dorische, Ionische en Korintische zuilen. Mooi … het menselijk brein.

IMG_7045

IMG_7038

Natuurlijk werden ook de Kariatiden even bekeken, die vrouwelijke zuilen zijn redelijk uniek te noemen.

IMG_7040

Het uitzicht vanaf de berg was prachtig, ‘moderne’ gebouwen waar de overblijfselen uit het oude Hellas tussen staan. Rome en Athene doen op dat vlak niet voor elkaar onder. Na het diner in een leuk lokaal Grieks restaurant gingen de hoofden op het kussen. De andere dag vroeg op om nog meer van de stad te ontdekken. Alles te voet, want dan zie je het meest.

IMG_7128

De boog van Hadrianus die vroeger de afscheiding was tussen Grieks Athene en Romeins Athene..

IMG_7123

De tempel van de Olympische Zeus, afgebouwd door de Romeinse keizer Hadrianus. Nu staan er nog slechts iets meer dan tien van de vijftien meter hoge zuilen, maar het moet een gigantisch gebouw zijn geweest…

zeustempel

Het stadion waar de eerste Olympische spelen van de moderne tijd werden gehouden enzovoorts…. Uiteraard ook de wisseling van de wacht bij het gedenkteken van de Onbekende soldaat. Wat een kolderieke pakjes en pasjes, echt een toeristische trekpleister.

IMG_7122

IMG_7117

Overal in Athene komen je lessen geschiedenis tot leven. Eind van de middag terug naar het vliegveld voor een kort vluchtje naar Zakynthos. Met vertraging kwamen we om 21.00 uur aan, niet was nog licht en konden we vanuit de taxi al een beetje kennis maken met het eiland. Een wijntje op de aankomst en daarna nog even op het balkon genieten van het uitzicht op de ‘Straat van Zakynthos’.

IMG_7135

2 gedachten over “28 mei t/m 6 juni

 1. Hi luitjes
  Hoop dat het nu wel lukt.
  Welkom terug in (het antieke) Europa.
  Tussenstop naar huis??? Voor het weer hoef je het niet te doen.
  Goed toeven in Griekenland. We zijn er verleden jaar geweest op Andros. lekker relaxed.
  veel plezier daar.

  groetjes Ad, Dorothé en Luc

  Like

  1. Ha die Ad, leuk van je te horen! Hierna nog geen bestemming bekend, maar dat is tot nu toe steeds zo gegaan. Wie weet… Alles goed met jullie verder? Hier alles top, mooi eiland, mooie natuur en nog niet super toeristish, al wordt het met de dag drukker. We zullen eens kijken naar Andros. Nog tips voor verblijf daar? Groten aan jullie! Marcel en Gerda.

   Groeten,

   Marcel Dufornee

   >

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s