7 juni t/m 24 juni

De eerste twee dagen in Zakynthos was het natuurlijk even lekker bijkomen aan het zwembad. Maar natuurlijk ook ‘in de benen’, leuke wandelingen maken. Dat is best wel pittig hier bij een graad of dertig en in de volle zon. Zeker als je besluit naar een oud kerkje te lopen op de top van een bijna 500 meter hoge heuvel. dan is een kilometer of twaalf al heel wat. Onderweg natuurlijk wel mooie uitzichten op Zakynthos en dus ook de gelegenheid even uit te rusten…

IMG_7139IMG_7145

Maar de beloning voor onze inspanningen was op de top des te groter met inderdaad een heel mooi gerestaureerd, historisch kerkje.

IMG_7142IMG_7146IMG_7151IMG_7153

Daarna heerlijke jus op het terrasje in de buurt van het kerkje. Vers geperst door een echt Grieks vrouwtje vanuit een caravan. We kregen er ook nog 4 abrikozen uit eigen boomgaard bij. Wat kan het leven toch simpel en aangenaam zijn…

IMG_7157

IMG_7154

IMG_7159IMG_7167

Natuurlijk huurden we ook een scooter voor een paar dagen om het eiland over te crossen. 125 cc, dus sterk genoeg voor de hoogteverschillen. Alle high lights moeten natuurlijk wel even bezocht kunnen worden.

IMG_7188

Zoals een van de vele olijfolie bedrijfjes. Er staan op dit kleine eiland circa twee miljoen olijfbomen, dus aan olijfolie geen gebrek. Sommige bomen zijn bijna 1500 jaar oud!!!

IMG_7183Buiten het bedrijf kregen we historische uitleg, binnen uitgebreide uitleg over het productieproces. Natuurlijk konden we de verleiding niet weerstaan om een paar smaken olie mee te nemen. Garlic, orange en lemon. Extra vierge kon niet ontbreken.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_799

Het plaatsje Keri was ook een belevenis. Uitzicht vanaf het terrasje op een schitterende klif met diepblauw water. Toen wij er waren kwam er plots vanaf zee een wolkenband naar de kust drijven die er voor zorgde dat binnen no-time de hele klif uit het beeld verdween. Komt 1 à 2 keer per jaar voor… mazzel!

IMG_7176IMG_7181IMG_7177

Gerda kon het niet laten natuurlijk om ook even het uitzichtpunt, meer dan honderd meter boven zee, op te lopen…

De grootste toeristische attractie op het eiland is het wrak van een aangespoeld schip dat toevallig in een van de mooiste baaien van het eiland aan land kwam. Het schip vervoerde destijds sigaretten en het verhaal gaat dat veel eilandbewoners heel lang gratis sigaretten hebben gerookt. De baai is alleen vanaf het water bereikbaar, dus er gaan veel bootjes en boten naar toe. Maar hoog bovenop de klif is het ook een drukte van belang om foto’s te maken. We mochten niet achterblijven. Hier was het water zo helblauw en helder, zoiets hadden we nog nooit gezien.

BWjE4+6nTICBChym49hlTw_thumb_7a5jucThDDrRGq37bx1ycrZyQ_thumb_7ab

We gingen het hele eiland over. Overal waar je onderweg stopt zie je wel dingen die het fotograferen waard zijn. Bootbezitters moeten hier wel een heerlijk leven hebben …

Suz++ZJCSiev7XnvkUPsAA_thumb_7a13Ktnn%rmQLWs75DMNIvYJg_thumb_79e

En zo ging het twee weken door, we hebben ons kostelijk vermaakt op Zakynthos. De vraag was natuurlijk wel… waar gaan we hierna naar door? Terug naar Nederland? Of toch nog één bestemming om het af te leren? Het werd de westkust Amerika. Los Angeles om precies te zijn. 19 Juni vlogen we van Zakynthos naar Amsterdam met een Corendon vlucht waar nog twee plaatsjes op waren. Afgehaald door Giel en Alain, geslapen en bijgekletst met de familie in Vleuten. Leuk om Charlie en Toby weer even vast te kunnen houden. Ze worden steeds groter. Valerie en Johan kwamen ook nog even langs. 20 Juni vroeg naar Schiphol, met gewassen kleren en wat legere koffers. 3 Weken Amerika in het verschiet. Via London naar LA, waar we halverwege de avond aankwamen. De huurauto ophalen, een grote Ford Explorer, maar ja alles is hier groot. Vervolgens door naar het hotel net buiten het centrum van LA.

Xg6BXICeTSaEQytgQJZAfQ_thumb_7c4

Wat een grote stad en wat een verkeer. De andere dag eerst een duik in het zwembad van het hotel, ontbijten en op weg naar de eerste bezienswaardigheid van de Big City. De huurauto reed goed en binnen no-time waren we aangekomen bij de treinhalte voor de metro die ons naar downtown LA zou brengen. Helaas, op een deel van het traject werd onderhoud gepleegd en zo kwamen we in een bus terecht. Ook mooi, kun je alles ook goed bekijken. Eerst maar even een Amerikaanse sim gekocht bij Target, een groot warenhuis. Uiterst vriendelijke verkoper en binnen een kwartier waren we op het Amerikaanse net aangesloten. Dat scheelt weer een hoop ‘buiten de bundel’ betalen. Daarna door de stad dwalen. De bibliotheek van Los Angels is een schoonheid en je kunt er vrij naar binnen om alles te bewonderen.

Central Library DTLA exteriorcentral-library-rotunda-zodiac-chandelierla_central_library_facebook.0

a5c10df5451539b52ea637a50eaa5c47

Een oud gebouw met fraaie zalen waar je op je gemak een boek kunt lezen. Maar ook, zoals in de films, een zaal waar je allerlei dingen op kunt zoeken in boeken. Je geeft een onderwerp op en de bibliothecaris verzamelt alles wat met het onderwerp te maken heeft voor je. Alles gezien? Dan naar buiten en verder ontdekken… We kwamen via een klein tandradtreintje, Angels Flight genaamd aan bij de Central Market, waar je uit alle windstreken eten en drinken kunt bestellen.

IMG_7225IMG_7220IMG_7221

Het was er gezellig druk en toevallig was er ook een presentatie van de LA Kings. De ijshockeyploeg van LA werd bekend gemaakt. Biertje zeiden wij!!

img_7223.jpg

Nog even verder de buurt verkend want The Disney Concert Hall lag vlakbij. Een heel bijzonder gebouw dat veel aan het Guggenheim museum in Bilbao doet denken.

IMG_7228

Van binnen was het allemaal wat minder helaas… Zo’n dag vliegt om en moe (ook van het vele lopen) maar voldaan terug naar ons hotel. De andere dag gingen we richting Hollywood. Dit keer met de auto. Doel was het Griffith Observatory, hoog boven LA uitkijkend.

Griffith Observatory from Charlie Turner Trail in Griffith Park

Je gaat voor het Observatory, maar wordt als je eenmaal boven bent, toch ook weer gelijk getrokken door de tekst HOLLYWOOD die hoog op de berg is aangebracht in vijftien meter hoge letters. Toch maar een fotootje gemaakt. Aan de andere kant heb je een geweldig uitzicht over de stad.

iES8jhSsRkCLP5ollqSwhw_thumb_7b6

2P%GYQrDTTG4g5e90Wri4g_thumb_7bf

Daarna het gebouw in. Het was er erg druk. Op weg ernaar toe stonden er heel veel auto’s langs de weg geparkeerd. Het schitterende gebouw en het museum is gratis toegankelijk en het vertelt veel over Astronomie en Astrologie. Hoe werken de getijden, maanstanden, zonnestelsel, melkweg etc. Toevallig konden we een lezing meemaken over het hoe en waarom van de  jaargetijden. In ede twee torens staan nog steeds twee werkende (inmiddels wat verouderde) telescopen.

tbpe9Ln4TnmBViitFvhwZg_thumb_7bbUNADJUSTEDNONRAW_thumb_7bc

We kwamen omhoog met de bus, maar gingen te voet naar beneden. 9 Kilometer is een leuke wandeling in de warme zon. Terugkijkend zagen we nog een stukje van het gebouw.

MEiudGoORmKQyGoLHZfCjA_thumb_7c1

Daarna uitpuffen met natuurlijk ons dagelijks biertje op een gezellig terras. Door naar Hollywood boulevard. Een drukke straat waar over kilometers lengte de namen van ca 2500 mensen die in de filmindustrie werkzaam zijn (geweest) in een ster in het trottoir zijn aangebracht. De zogenaamde Walk of Fame.

sxljzfi5r1w0mhyqxbpt

Het was nog niet zo laat en dus werd nog koers gezet naar Santa Monica, soort van Zandvoort of Scheveningen van LA. De beroemde pier van Santa Monica heeft een reuzenrad, achtbaan, ouderwetse carrousel en nog heel veel meer attracties. Het was er gigantisch druk. Het eerste weekend van de zomer.

IMG_3224_5_61-620x264

kv%T+0MUSuynt2OA3rjRMg_thumb_7c3

De avond werd afgesloten bij een Indisch restaurant, heerlijke lam curry met alles er op en eraan.

Zondag vroeg op voor de Formule 1 race van Max op zaterdag in Frankrijk. ja we hebben 9 uur tijdverschil met Nederland. Daarna inpakken voor vertrek naar Las Vegas. We komen terug in LA en gaan dan zeker nog meer dingen bekijken. De afstand van 450 kilometer knipten we in een paar stukken met bij elke stop een leuke bezienswaardigheid. Nog maar net de drukte van LA achter ons gelaten gingen we over de Cajon pass van 1000 meter hoogte een bezochten vlak ernaast een gebied met de Mormon Rocks. Zomaar ineens zijn ze er, gigantisch groot en heel bijzonder.

H+OLOe%+Tr+8S%nUTc24UQ_thumb_7c5

Volgende stop, via de oude Route 66, een ‘boomgaard’ de zogenaamde Bottletree Ranch. Een verzamelaar heeft een behoorlijke oppervlakte gevuld met bomen van glas die aangevuld zijn met allerlei prullaria. Je kwam ogen te kort om alles te kunnen bekijken. Inmiddels was de temperatuur ook al opgelopen naar 39 graden.

xzDs1ZdYRX6ixzWEmzU6YA_thumb_7d99dU7wKXOTImmd8Oniq2lLw_thumb_7cfp6CWaW0%T9qqCbq4OI0drA_thumb_7d3DwZ4extvTGarNtdV3XXDUw_thumb_7d5

Midden in die drukke omgeving zag een vogeltje toch nog kans om haar pasgeboren  kleintjes eten te geven. Het vogelhuisje was de bovenzijde van een van de ‘bomen’.

xAY+hlh3TwqqsObCOaKLgw_thumb_7d7

Die route naar Las Vegas schoot snel op. De natuur was heel afwisselend, soms leek het wel een maanlandschap. Het landschap is hier zo vergelijkbaar met Mars, dat Nasa hier zelfs testen doet met Marsvoertuigen.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_7dd

Sommige palmbomen hier lijken wel op dansers met rieten rokjes aan…

ZRLHYG4mSjilUOcXYDmVpw_thumb_7db

Ook doet iedereen hier goed zijn best om op te vallen. Als eens een benzinestation gezien dat er zo uitziet?

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_7da

Eind van de middag kwamen we aan in Las Vegas. Een kamer vlakbij de strip. Morgen gaan we de boel eens verkennen…

aerial-view-las-vegas-shutterstock_708501844

 

 

 

 

2 gedachten over “7 juni t/m 24 juni

  1. Weer een leuke avontuur na Zakynthos. Jullie hebben groot gelijk, ga lekker genieten. Mijn vriend en ik vinden heel erg leuk om jullie blog te lezen. Ga zo door !!!

    Like

  2. Als jullie weer terug zijn in LA kan je misschien Jaap bezoeken. Woont iets ten noorden van LA.
    Las Vegas. Ceasers Palace is echt leuk. Als je geluk hebt met gokken win je daar je vakantie terug. 😜
    Groetjes. En have fun

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s